انتخاب برگه

خلاصه فصلنامه نگاه مهر – زمستان 1397

در این فصلنامه  می‌خوانید:

 

تاریخچه لیزر در درماتولوژی

اولین دستگاه لیزر در سال ۱۹۶۰ توسط تئودور هارولد میمن تولید گردید اما چه کسانی از لیزر در درمان بیماری های پوست استفاده کردند و از کدام لیزر برای اولین بار در درماتولوژی بهره گرفته شد؟

در سال ۱۹۶۳ لئون گلدمن “پدر علم لیزر در پزشکی” بود که برای نخستین بار از لیزر در درماتولوژی استفاده نمود، در نتیجه او آغازگر عصر پیشرفت و نوآوری غیرقابل تصوری در زمینه درمان بیمار‌ی‌های پوستی شد. او در ابتدایی ترین مطالعات خود لیزر ساخته شده توسط تئودور هارولد میمن را جهت تخریب انتخابی ساختارهای رنگدانه پوست موثر دانست.

ادامه‌ی این مطلب و سایر مطالب این بخش را می‌توانید در این فصلنامه مطالعه نمایید.

 

آناتومی و فیزیولوژی مو

فولیکول مو از سه قسمت اصلی غلاف خارجی ریشه، غلاف داخلی ریشه و شفت تشکیل شده است، وظیفه غلاف داخلی محافظت از شفت مو در هنگام رشد می‌باشد و غلاف خارجی حاوی لانگرهانس، سلول‌های ملانوسیت، ماست سل ها، مرکل سل‌ها و سلول‌های بنیادی عصبی است که به عنوان ذخیره ارزشمندی جهت ترمیم اپیدرم پس از آسیب به آن عمل می‌کند. در ادامه این بخش به چرخه رشد مو و همچنین مقیاس فیتزپاتریک می پردازیم.

جهت مطالعه مطالب این بخش به این فصلنامه مراجعه فرمایید.

 

طول موج و عرض پالس مناسب در رفع موهای زائد

مکانیزم رفع موهای زائد توسط لیزر بر دو اصل انتخاب طول موج مناسب جهت جذب انتخابی ملانین فولیکول مو و عرض پالس جهت تخریب حرارتی فولیکول مو بدون آسیب به بافت های مجاور است. در این شماره به نحوه عملکرد لیزر و چگونگی تاثیر آن بر رفع موهای زائد اشاره می شود. پر کاربرد ترین لیزر ها جهت از بین بردن موهای زائد کدام است و اثر آن چگونه می باشد؟

در ادامه فصلنامه به مطالب مرتبط با این بخش پرداخته شده است.

 

لیزر دایود و کاربرد آن در پزشکی

دستگاه‌های لیزر عمدتاً جعبه‌های بزرگ و سنگینی هستند که در آزمایشگاه‌ها وکلینیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ جالب است بدانید امروزه ماشین‌های کوچکی مانند سیستم پخش DVD ، CD و اسکنر بارکد در فروشگاه‌ها به کمک لیزر ساخته شده‌اند، لذا چگونه ممکن است از لیزر دایود در دستگاه‌های کوچک استفاده نمود؟ کاربرد های لیزر دایود در پزشکی کدام است و دلایل برتری آن چیست؟ پاسخ این سوالات و مطالب بیشتر در مورد مکانیزم تولید لیزر در این فصلنامه ارائه شده است.

 

شکل و سایز اسپات و تأثیر آن بر اثربخشی و سرعت رفع موهای زائد

در دستگاه‌های لیزر رفع موهای زائد، خروجی اشعه لیزر و اسپات دارای دو شکل دایره‌ای و مربعی می‌باشد. در ادامه این شماره به شرح مختصری از این دو شکل و سایز آن‌ها و همچنین تأثیر اسپات سایز بر روی سرعت و کیفیت رفع موهای زائد می‌پردازیم.

 

درمان های ترکیبی

استفاده از طول موج‌های ترکیبی جهت افزایش اثربخشی یا کاهش درد در فرآیند رفع موهای زائد همواره مورد توجه پزشکان بوده است. به طور مثال از آنجایی که استفاده از لیزر Nd:Yag جهت رفع موهای زائد در افراد با پوست‌های تیره بسیار دردناک می‌باشد، پزشکانی همچون راس از ترکیب دو طول موج Alex و Nd:Yag  جهت کاهش درد استفاده نموده‌اند؛ در ادامه‌ی این بخش از فصلنامه به پژوهش دکتر راس در این خصوص و بررسی تکنولوژی طول موج‌های ترکیبی می‌پردازیم.

 

سیستم های خنک کننده

تا چه میزان سیستم های خنک کننده می توانند از آسیب های پوستی جلوگیری کنند؟

هدف اصلی استفاده از سیستم‌های خنک کننده جلوگیری از افزایش حرارت سطح پوست در قبل، حین و بعد از درمان ( جهت پیشگیری از آسیب به آن و کاهش درد ) و همچنین انتقال همزمان حرارت مورد نیاز به فولیکول مو ( برای تخریب آن ) است. در حال حاضر دو روش غیر تماسی ( اسپری کرایوژن و جریان هوای سرد ) و یک روش تماسی ( سافایر ) تماسی در دنیا موجود می‌باشد. توضیحات بیشتر در مورد این دو روش در ادامه‌ی این بخش از فصلنامه بیان می‌شود.

 

دایود، لیزری اقتصادی

هزینه ها مهمترین موضوع برای پزشکان و گردانندگان کلینیک ها است! آیا لیزر دایود می تواند به حل این مشکل کمک نماید؟

از اوایل دهه 80 میلادی، دانشمندان به دنبال راهی بودند که بتوانند علاوه بر افزایش اثربخشی دستگاه‌های لیزر، هزینه‌های مربوط به آن را نیز کاهش دهند. از این رو تکنولوژی لیزر دایود به بازار معرفی گردید. در ادامه‌ی این قسمت از فصلنامه به بررسی برخی از مزایای این تکنولوژی در مقایسه با لیزرهای دارای کاواک پرداخته می‌شود.

همچنین در قسمت بعد یک نمونه مطالعات بالینی انجام شده جهت بررسی اثربخشی لیزر دایود با تیتر “بررسی و مقایسه میزان اثربخشی سه سیستم لیزر Diode، Alex و  Nd:Yag به صورت جداگانه و ترکیبی جهت رفع موهای زائد در ناحیه زیر بغل” مورد بررسی قرار گرفته شده است.

 

تاریخچه EADV

این تاریخچه توسط پرفسور مارتین بلک رئیس سابق این آکادمی ( در سال‌های 2000-2002 ) ارائه گردیده است. آکادمی EADV در 3 اکتبر 1987 در لوگزامبورگ به عنوان موسس‌های غیرانتفاعی تأسیس شد. ایده تاسیس این آکادمی در سال 1983 توسط هیئت دانمارکی در یکی از جلسات فوق تخصصی به اتحادیه مراکز پزشکی اروپایی(UEMS) پیشنهاد گردید. هدف از ایجاد این آکادمی همسان‌سازی آموزش‌های تخصصی در زمینه بیماری‌های پوستی-مقاربتی در اتحادیه کشورهای اروپایی بوده است که در ادامه به اهداف و چشم اندازهای EADV و همکاری آن با سایر کشورها می‌پردازیم.

بخش‌های “پرسشنامه رضایتمندی بیمار“، “گفت و گو با متخصصین“، “لغتنامه پوست و واژگان تخصصی“، “رویدادهای پاییز 97“، “رویدادهای زمستان 97“، “لیست محصولات” و ” عناوین فصلنامه های گذشته” موضوعات دیگری هستند که در این فصلنامه قرار گرفته شده‌ است.

fa_IRفارسی